De Tulpenacker

Over ons

Wie zijn we, wat doen we en waar komen we vandaan.

Even voorstellen

Wij zijn Erwin en Kim van Rijn (van Ruiten). We wonen in Sassenheim met onze 3 dochters, Sam, Kris en Noor. In 2013 hebben wij van de familie een tuinbouwperceel overgenomen in Roelofarendsveen. Kim groeide hier op. Dit perceel is schitterend gelegen aan de rand van Roelofarendsveen. Het landje kijkt uit over weilanden met de Veendermolen op de achtergrond. Dit landje was oorspronkelijk van oma Rika.

Ons landje van oma

Sinds 2015 dromen wij er al van om dit perceel om te toveren tot een kleinschalig recreatiepark. Sinds 2023 is het park geopend voor gasten. Ons doel is om hier zo veel mogelijk mensen te laten genieten. Het perceel is landelijk gelegen maar toch midden in de randstad. Roelofarendsveen is een toeristisch onontdekt dorp met een keur aan recreatieve mogelijkheden. Wandelen, fietsen, varen, vissen, kanoën, suppen, zwemmen, zeilen, maar ook het bezoeken van musea en attracties, het is allemaal in de buurt.

Realisatie en ontwikkelingen

Onze droom is werkelijkheid geworden. Helemaal achterop de smalle landtong hebben we de vrijstaande kasvakantiehuizen gebouwd. Elk huis heeft zijn eigen insteekhaven voor een boot. Ook in het bestaande gebouw (De Kwekerij genaamd) hebben we vakantiewoningen gerealiseerd. De oude kas is omgetoverd tot een multifunctionele ruimte voor ontvangst gasten, opslag materialen en gezamenlijke recreatieruimte.

De Tulpenacker

Toen tulpen nog op volle grond werden geteeld, werd oma's landje hiervoor gebruikt. Waar de recreatiehuizen staan, stond vroeger een lange kas waar het familiebedrijf zijn tulpen teelden. Vandaar de naam Tulpenacker. Tulpen als verwijzing naar wat er werd geproduceerd, en acker is de historische benaming van akkerland of teeltgrond.

Roelofarendsveen

Dit is het geboortedorp van Kim. Roelofarendsveen wordt ook wel de tulp van de Randstad genoemd. Dit kleine dorp levert ongeveer 25% van de Nederlandse tulpenproductie, dat is gigantisch. Er prijkt dan ook niet voor niets een enorme tulp op de plaatselijke watertoren. De watertoren zie je in ons logo.

Erwin en Kim

Erwin heeft na zijn opleiding aan de HAS altijd gewerkt in de bloemen. Hij specialiseerde zich in Italië en werkt nu nog steeds bij Van der Plas Flowers & Plants in Rijnsburg. Kim is na haar opleiding BE aan de Haagse Hogeschool gaan werken bij de Rabobank, hierna in de bollenexport en later in het tulpenbedrijf van haar familie op kantoor. Inmiddels werkt Kim hier niet meer maar houdt zij zich nu vooral bezig met de Tulpenacker. We hebben veel ervaring in het bloemenvak, echter weinig in de recreatiebranche. We zijn nieuwsgierig om dit te leren. We hebben een duidelijk doel voor ogen, een mooi stukje Roelofarendsveen creëren, waar veel mensen van kunnen genieten.

Ruiten Fleur

Het familiebedrijf produceert nog steeds tulpen. Opa Siem stond aan de wieg van het bedrijf, kleinschalig en arbeidsintensief. Zijn zonen, Evert en Paul zijn op de tulpenteelt overgegaan en hebben het bedrijf uit kunnen breiden. De derde generatie Mark (broer van Kim) heeft het bedrijf verder geautomatiseerd. Tulpen worden al lang niet meer in de volle grond geteeld, maar op water. En waar mogelijk zijn de bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Benieuwd hoe het er aan toe gaat op het bedrijf?